LapLayn tarina

Alun perin LapLay-sylitason kehitteli Heidi Pesonen, joka toimii HeiDidi -yrityksen nimissä.

”Istuessani sohvalla kannettava tietokone sylissäni, huomasin sekä koneen, että jalkojen kuumenevan epämiellyttävästi. Täyttäessäni saunatyynyjä, oivalsin, että lisäämällä kovan kannen tästä saisi hyvän sylitason läppärille. Kävinkin tuumasta toimeen, ja kehitin LapLay sylitason Original-version.”

Aluksi sylitasoja valmistettiin harrastelijamaisesti lähipiirille, ja tuotteelle myönnettiin hyödyllisyys­­­malli­­suoja vuonna 2011. Erittäin positiivisten asiakaspalautteiden myötä Heidi perusti toiminimen HeiDidi vuonna 2018. Sylitasojen valmistuksessa oli tuolloin mukana kempeleläinen Verhoomo Lumonia. Tuotteita myytiin aluksi omassa verkko­kaupassa, ja kysyntä kasvoi vuosi vuodelta.

Vuonna 2019 kuopiolainen Eeva Räsänen HiiA:sta alkoi myös valmistaa LapLay Original -sylitasoja lisenssillä, ja nykyisin lisenssillä tuotteita valmistaa kaksi käsityöalan yrittäjää. Toinen heistä, oululainen Maarit Lyytikäinen Design Gardenista, valmistaa LapLay All ja Travel -uutuustuotteita.  LapLay Travel-tuotteet ovat toisen keksijän kehittämiä, mutta ne kuuluvat LapLay tuote­perheeseen, ja niille on myönnetty hyödyllisyys­mallisuoja vuonna 2017. LapLay-tuotteet ovat kulutusta kestäviä ja laadukkaita, Suomessa valmistettuja käsityötuotteita.

Mikäli olet kiinnostut jälleen­myymään LapLay-tuotteita tai haluat tuotteesi mukaan LapLay-tuoteperheeseen, ota yhteyttä Heidi Pesoseen, heidi.pesonen@laplay.fi.
Voit lähettää viestin myös yhteydenottolomakkeen kautta:

Lähetä viesti

Materiaalit ja valmistus

Kaikki LapLay-sylitasot valmistetaan kotimaisena käsityönä Oulussa ja Kuopiossa.

LapLay-sylitasojen valmistukseen käytetään puuvaneria tai korkeapaine­laminaattia, kulutusta kestäviä verhoilu­kankaita, ja myrkytöntä, 100% kierrätettävää styrox-rouhetta tai verhoiluvanua. Styrox-rouhe eli EPS-rae on myrkytöntä, ympäristöystävällistä ja täysin kierrätettävää.

LapLay-tuotteille on myönnetty hyödyllisyysmallisuojat vuosina 2011 ja 2017.

Kovikeosa:

LapLay-sylitasojen kovikeosan materiaali on tuotteesta riippuen joko puuvaneria tai korkea­painelaminaattia.

Kankaat:

Kaikki LapLay-tuotteissa käytetyt vakiokankaat ovat kulutusta kestäviä verhoilukankaita, joita käytetään mm. huonekaluissa. Vakiokankaiden hankauksenkesto- eli Martindale-arvo on vähintään 20 000, ja vettä hylkivässä ja desinfioitavassa kankaassa jopa 150 000. Kaikkia LapLay-tuotteita voi pyyhkiä kostealla liinalla, mutta ne eivät ole konepestäviä. LapLay-tuotteita voi tilata myös omalla, esimerkiksi sisustukseen sopivalla kankaalla.

Painatus ja brodeeraus:

LapLay-tuotteisiin on mahdollista myös painattaa tai brodeerata tekstiä ja grafiikkaa, voit esimerkiksi tilata LapLay-sylitason oman yrityksesi logolla.

Pehmikeosa:

LapLay Original ja All -versioissa täytteenä käytetään styrox-rouhetta (EPS-rae).

LapLay Travel -versioissa pehmikeosan täytteenä käytetään dacron-verhoiluvanua (polyesteri).